ПАЈАК СЛУЖБА

 

Се известуваат жителите на Општина Кавадарци дека од понеделник 25.03.2019 година се пушта во функција “пајак“ возилото на ЈП Паркинг- Кавадарци.

Ќе се интервенира на хаварисаните возила и ќе се врши транспорт до депото на Северен булевар.

Исто така ќе се интервенира и на непрописно паркираните возила и возила паркирани во зелени површини.

Се апелира до граѓаните прописно да ги паркираат своите возила на веќе обележаните паркинг места.

Оваа одлука важи се до започнувањето  со работа на Зонско паркирање во склоп на  ЈП Паркинг – Кавадарци.

За непрописно паркинатите возила ќе следуваат и казни од надлежните служби – стои во известувањето од кабинетот на градоначалникот на општина Кавадарци, Митко Јанчев.

Работно време

Подигање т.е отстранување на возила и наплатата на подигнати возила кои биле непрописно паркирани се врши Од  ДЕПО

Понеделник -Петок 07.00 до  22.00  часот

Сабота од 07-15 часот.

Ценовник

За да добиете информации во врска со ценовникот на услуги на јавните паркиралишта Паркинг Кавадарци-Кавадарци

Подигнување и пренос на возило до Депо Пајак по налог на овластено лицеУСЛУГА ЦЕНА
Подигнување и пренос на возило до Депо Пајак по налог на овластено лице 1500,00 ден
Подигнување на возило од зелена површина, по налог на комунален инспектор и пренос на возилото до Депо Пајак 1500,00 ден
Подигнување непрописно паркирано  возило по налог на овластено лице, кога сопственикот се појавува на лице место и самостојно го отстранува 1000,00 ден
Подигање на хаварисани волила по налог на овластено лице 500,00  ден
Лежалина на возило во депо за ден 200,00  ден
Услуга шлеп служба по брање на трето лице До 10км. 1500 ден.
Секој дополнителен километар се доплаќа 70 ден

За повеќе информации обратете се на телефонскиот број ДЕПО 072 805- 820,

Службено лице 070 402-498